Hem

Vilken mysig helg vi haft :) i fredags efter jobbet så kom Anton till grimslöv. Så vi tog igen lite tid och käkade gott och planerade våra liv och sånt där mysigt. Dagen efter, i lördags då, så skulle vi ju fira Antons brorsdotter Ella! Jag skulle göra en tårta till henne, en Barbie tårta! Den var sjukt svår att göra verkligen, men resultatet blev helt enkelt kanon! Mycket bättre än jag trott! :D kanske skulle blivit konditor... Det är så synd att jag är feg med sånna saker. Tänk att ha ett säsongs öppet cafe i Bergkvara, nere vid hamnen. Med alla mina bakverk. Oh My god! Det hade varit helt fantastiskt!!! Jag skulle älskat det, men jag vågar inte! I framtiden kanske :) det var i alla fall roligt att fira henne, och Hasse och mela för den delen! :) dem har ju faktiskt också fyllt år :) sen bar det av mot Bergkvara igen :) det var längesen jag var här nu! Det var ganska skönt att komma hit igen kan jag ju säga! Idag har Anton och jag tagit riktig lång sovmorgon! Sedan gått en runda i skäppe, och sånt mysigt :) eftermiddagen är öppen .... Härligt, hoppas bara jag får jobba imorrn! Puss o kram klippt mig också förresten :)


Back on track

Vart väldigt of några dagar, men det hände ju lite mycket på en gång. Varit både arg och ledsen. Men med pappa löste det sig efter två dagar hos Hasse och Mela. Sov där två dagar för att vila upp mig eller så. Jag och pappa behövde verkligen space! Och det finns inga som kan muntra upp mig som Gullstrand/Erlandsson!!! Där känner man sig alltid välkommen. Det är verkligen mina bästa vänner, riktiga vänner som alltid kommer finnas där. Sånt känns bra. Sen hälsade jag och Emma på Malin, Henke och Lily i tisdags. Så otroligt roligt!! Härligt att träffa dom också, som händer så sällan! Usch, bedrövligt egentligen. Men det var oerhört roligt att träffa dem! Sen jobbar jag ju, min sista dag imorrn. Både skönt och trist. Vill ju jobba där fast då vill jag att Anton ska vara här. Och det går ju inte. Klippte mig idag, har brat frilla nu :). Riktigt kort på sidorna och långt i mitten. Sjukt skönt och ska jag vara riktigt ärlig så ser man nu att jag är ganska söt :) sista rycket imorrn. God natt


Sämst

Vilken dag. Så konstig. Käkade frukost och försökte desperat få tag i Mela för jag var så beroende av att prata och bara träffa någon. Till slut lyckades jag. Så jag klädde på mig och ut i vinterlandet. Så himla fint! Jag vet, jättelångt att gå ut till Hasse och mela men det var roligt :). Hade bestämt mig för att gå snabbare än 1,5 h och det gjorde jag också :) 1 h 15 min , och jag var mer eller mindre dyngsur när jag kom fram! Helt slut! Sen fick jag i alla fall prata av mig! Gud så skönt! Efter några timmar där med prat och lek så skjutsade hon hem mig. Sen när jag vart hemma typ 1 h började pappa och jag bråka. Så jag gick en runda för att avreagera mig men började istället gråta för allting. Det blev liksom inte riktigt som jag tänkt mig. Så har blåst av fikan imorgon med al, m och f. Känner mig som den dummaste personen i världen. Men jag fixar verkligen inte det. Så finns det räddare i nöden. Ska få sova hos Hasse och Mela imorrn. 5 miljoner tack för det! Ska försöka skärpa till mig och inte bryta ihop någe mer nu! Ska ju för tusan jobba imorgon!!!


?!

Allt kan fan dra åt skogen!!! blir så trött på precis allting!!! Det enda som är bra det är min nya familj! Hatar verkligen allt annat just nu! Åhhh!!! Saknar min bättre hälft väldigt mycket just nu! Det är verkligen tur att man hittar någon som verkligen älskar en och bryr sig om en på riktigt! Och som framför allt står ut med en som man är!


Brorsan

Det var dagens höjdpunkt! Jag har hälsat på Ola idag. Världens bästa storebror! :) han har ju flyttat nu, till växjö, och äntligen fick jag hälsa på honom! Så efter jobbet (som för övrigt gick bra) så tog jag mig direkt in till stan. Där sökte jag två jobb, ett på espresso house och ett på carlings. Fick väl tyvärr lite känslan av att jag inte kommer få något av dem men, det är ju helt klart värt ett försök! Sen åkte jag i alla fall ut till Ola och elena och jag bjöd på käk. Tog till mitt trumfkort och gjorde min numera berömda melonsallad som gick hem!! Sen pratade vi massor osv osv. Det är så skönt med vissa människor. Dem kan man liksom bara börja där man avslutade senast. Efter några timmars prat så sitter jag nu här på Växjö station och väntar på 10 i 10 bussen. Som har världens onödigaste rutt runt Alvesta och hela skiten. Så jag är inte hemma förrän 11. Men men, det var de värt!!! Så nu ska jag prata med min man på vägen hem och direkt i säng. Btw, kolla in Olas as awesome tatuering!!!


Besvikelser

Jag undrar ibland varför det finns så många besvikelser i livet? Man skulle ju kunna förklara det genom den gamla klyschan : det är för att man ska förstå glädjen när den väl kommer. Men om man ständigt utsätts för nya besvikelser en efter en... Hur länge ska man då vänta på glädjen? Helt tom är hjärnan. Skriker efter en lösning som tycks verka värdelös eller meningslös. Kom på något! Gör något åt det! Säger den hela tiden men frågan är vad fan vad man ska göra!? På senare dar, verkar det som att om man försöker hjälpa/lägga sig i någon annans liv så får man en käftsmäll tillbaka. För det är den enklaste lösningen för dem. Inte att lösa problemet, det är alldeles för energikrävande, vi gör oss av med den som vill ta tag i problemet, för det är ju bara irriterande och jobbigt. Och så tycks jag förlora. Gång på gång dem jag älskar.


Vardag

Det är så skönt att allt kommit till en vardag. Stiga upp, gå till jobbet, jobba, åka hem, äta, skita, sova. Hur kan man gilla detta egentligen?! Och vad är det för liv?! Mycket lustigt faktiskt, men jag älskar det. Det är helt underbart faktiskt! Förutom att inte Anton är här då, fast det kan vara bra också för då sysselsätter jag mig med väldigt mycket annat! Igår gick jag ut med stefanie! Idag lunchade jag med Fanny, imorgon ska jag till Ola och elena! Jag hinner hur mycket som helst! Fast det känns lite tomt ändå .. Utan min man. Man är liksom lite halv. Men det klarar vi! Och jobbet bara fortsätter vara fantastiskt roligt! Allt är ganska roligt just nu! :)


Så ovant

Detta är så konstigt. Det är som om jag är på semester från mitt liv. Både på ett negativt och positivt sätt. Jag saknar ju Anton väldigt mycket! Fast saknaden från när vi hade distans är helt annorlunda nu. Nu är den liksom... Jag vet inte, lugn. Man tar den liksom med ro på någe vis, känns inte alls så farligt även om man väldigt gärna skulle vilja vara tillsammans. Men samtidigt får man tid för annat. Jag och pappa har haft en heldag för oss själva, ingen aning när det hände senast. Vi var och körde en runda ut till blädinge. Jag har bakat macarons, det var inte så svårt som alla säger. Men det var dyrt, och dom blev inte fina! Men goda faktiskt, ska försöka imorrn igen. Sen var vi ute och gick en runda som pappa trampat upp själv, mysigt. Och på rundan som går genom skogen, så har han satt upp brödlimpor i träden och på marken låg pepparkakor som han matar fåglarna med haha! Skogsmulle!! Strax ska jag prata med Anton och imorgon ska jag ju faktiskt äntligen upp och jobba!!!!! Längtar ihjäl mig!!!! Ses och hörs :)


Forever alone

Nää! Jag bara skojar! Jag har ju pappa. Vi har ätit middag ihop nu, hur gott som helst! Pratat lite och sådär, allmänt trevligt. Tittat på gladiatorerna, haha! Lite roligt faktiskt. Minns så väl när vi tittade på det i verkligheten när vi var små. Jag Emma och Joel tyckte det var helt fantastiskt galet! Så man fick minsann lite nostalgikickar i alla fall. Sen har vi vart i Växjö, och lämnat av stackars nervösa lilla Ida. Hoppas hon inte grät efter att vi lämnat henne, men hon kommer klara det, det gör hon! hoppas inte Anton grät heller, eller kommer gråta för den delen. För nu ska vi ju vara ifrån varandra i två veckor. Inte ens ses på helgerna. Det känns så konstigt, vi har ju vart tillsammans med varandra hela tiden nu i.. Över ett halvår. Jaja, det kommer gå bra, är mer orolig för min man, hehe. Den här tröjan köpte jag idag förresten :).


Födelsedagar

Första dagen jag känner mig lite bättre. Det är väldigt skönt. Men jag hostar fortfarande lika mycket fast jag orkar ju göra allt som vanligt. Tom börjat få ont i ryggen och bröstet för jag hostar så mycket. Men jag kan ju i alla fall jobba på måndag :) idag har vi firat Ida här hemma, mycket trevligt. Vi gick upp tidigt och sjöng för henne, jag Anton Ann o jan. Så fick hon fina presenter! Av oss fick en jättestor tavla på henne och Nils :) hon blev jätte jätte glad! Senare firade vi henne med bakelser och fika och allting. Hon är så duktig! Vi ringde ju även Ella stumpan som vi inte kan åka till imorrn pga av att vi varit så sjuka. Hon var ovanligt pratglad och hon hade fått en trumpet! Haha, lilla snuttan! Ikväll har jag nu packat in princip hela min garderob inför imorgon, eftersom Ida ska kolla på en lägenhet så går taxin 09.15 senast! Godnatt med er!


Blogg

Funkar inte så ofta att ladda upp bild på blogg appen, så det får bli såhär istället. :)


Il pleut

Regnet det bara öser neeeer. Så himla härligt den 12 januari. Fortfarande är jag inte back on track... Det börjar bli fruktansvärt långtråkigt. Känns liksom som om jag blivit van vid 37 grader i kroppen istället för 36. Och huvudvärken som kommer när jag hostat några vakna timmar känns helt.. Som vanligt. Sen är jag så jäkla arg på mig själv för jag vet precis varför jag är sjuk, slog mig för någon dag sen. Och det är helt och hållet mitt fel! Korkad som jag är så var jag ju så arg på mig själv för att jag hållt uppe med träningen, och drog ut i ösregn storm ena dagen, och storm dagen efter... Vem är så korkad?!?!?!?!? Men medan jag ska bli bättre, fixar min kärlek sånna här fina saker :)


Vågar inte hoppas

Den här medicinen jag hämtat kanske hjälper lite ändå. Hostar fortfarande väldigt mycket men, vet inte, har ändå lite mer glöd liksom. Efter vårdcentralen besöket igår, och det där fruktansvärt obehagliga näsprovet (snarare upp-o-peta-i-hjärnan-provet) så tackade jag nej till hostmedicinen för dom sa att man blev trött och yr av den. Här sitter jag idag och har redan tagit en för stor dos, inte är jag varken trött eller yr. Jag ligger runt 37 hela tiden, det är ju inte feber men.. Jag liksom gillar det ändå inte. Det ska vara 36,5 typ. Jaja, hoppas på bättre tider imorrn. En sak som sjukan fört gott med sig är att jag läst boken jag fick av min syster i julklapp. "en dag". Riktigt riktigt bra bok!! Väldigt bra!! Rekommenderas varmt faktiskt. Kan på något konstigt sätt inte beskriva den, den är så lång 430 sidor, och utspelar sig över 20 års tid. Det är nog därför den är svårbeskriven. Det händer så mycket, fast det är det som är bra tycker jag faktiskt. Så i två dagar har jag varit mer eller mindre okontaktbar mellan mina host attacker och beställningar av vatten/te. Äntligen börjar det kännas lite bättre. Fast inte tillräckligt. Kan inte jobba på fredag sa läkaren, helst inte i alla fall. Har försökt intala mig själv att det faktiskt är det bästa. Sen kan jag inte gå på älskade Ellas 5 års kalas. Bara ha tråkigt. Dock tipsade världens bästa Mela om ett jobb jag ska söka när jag kommer till trakten, skit bra!!! Nästa vecka, då kommer jag i alla fall vara på banan igen! Även om läkaren sa att jag förmodligen kommer hosta i 6 veckor, men det skiter jag i! :) fan hörrni, nu känner jag att jag kom igång lite, im gonna make it!
På bilden sitter jag och dricker den fantastiska smörjan nypressad citron och honung. M-m!


Samma sak

Samma sak idag igen. Soffläge, de tråkigaste av lägen. Håller på att längta ihjäl mig till på fredag. Jobba! Blev så ledsen imorse. Dom ringde från vislandaskolan och frågade om jag ville jobba ons-tors också... Åhåhå!! Klart jag vill! Men jag har fortfarande feber. Hatar hatar hatar sjuka!!! Anton han pysslar här hemma. Städar och lite så. Stackars Melker är ju rädd för dammsugaren, så han ligger jämte mig och trycker, men det är mysigt. Nu ska jag bli bättre, annars blir jag tokig!


Åhh...

Jaa... Nu är det klagomonstret som är framme. Det är så fruktansvärt tråkigt att vara sjuk. Och det värsta är att jag aldrig var det innan jag började jobba på dagis. Men jag vet att det är så, och mina chefer vet det också, så dom blir ju inte sura eller så. Men jag tycker ändå det känns pinsamt att bli sjuk tre gånger på tre månader. Jaja, det är ju bara så. Inte mycket att göra åt. Så soffläge har det varit hela dagen. Älskling har jobbat, super roligt för honom! Och nu har han fortsatt jobba med sitt projekt råttjakten nere i källarn. Det är ju tur dom håller sig där. Och han är så exalterad och Ida är orolig över att dom lider. Åhåjaja! Det blir ju inget jobb imorrn som ni kanske förstår, och jag känner mig ledsen över det. Jag får ju liksom ingen ersättning när jag är sjuk. I och för sig ska jag ju jobba två helveckor på vislanda nu, ska bli så otroligt kul!!! Längtar ihjäl mig, bara en vecka kvar nu, börjar på fredag! Tills dess... Soffläge -.-


Argh!

Jag fattar ingenting. Jag var väldigt väldigt sällan sjuk innan, och nu har jag varit sjuk en gång i månaden! :( jag blir så arg!!! Nu har jag ont i öronen och halsen, riktigt ont i halsen. Jag blir så riktigt förbannad! Jag vill så otroligt gärna jobba på måndag!!! Hoppas hoppas det bara är nått tillfälligt!!! :( vi har i alla fall firat Gun, Antons morfars tjej, jättetrevligt faktiskt :) men nu blir det vila... TRÅKIGT!!!


Skäppedag

Det är så underbart när vi får sånna här dagar. Jag säger som Mads Mikkelsen på fritidsresors reklam "det är inte dagarna som passerar, utan dagarna vi minns". Vattnet är helt galet högt! Ni som läser som känner igen Skäppevik, typ Mela, Carina och Lisa som jag vet läser, det är galet! Nere vid kiosken, badbryggan är utom syne, framför vår stuga är det helt täckt precis bredvid vägen, på infarten likaså, tång över hela udden...

Ops

Glömde några bilder :)


What a wonderful world

Ah! Vilket väder det har varit här på kusten idag! Hoppas verkligen alla andra också fått ha det så! Anton och jag tog en sån där mega lång morgon i soffan, men runt 12 tiden var vi redo för dagen. Vi tog med oss vår kära Melker till skäppe och gick runt. Det var helt galet översvämmat där nere, helt galet, ska lägga in bilder sen. Men Melker var glad som aldrig förr när han fick hoppa, springa och busa i allt vatten. Han har ju vart så ledsen när Ann och jan varit borta, han har inte ätit ens förrän idag. Bakat hann vi också med, bullar, vår specialité! Och strax ska maten börja lagas till familjen. Så ciao!


Hihi

Trotsar hemma reglerna och sover i soffan, när de vuxnaste är borta. Man får ju passa på :)


Jobb <3

Åhh så otroligt skönt det var att jobba idag!!! Inte alls många barn och rolig personal att bara vara med! Och ikväll bjuder Ida och Nils på maten! Åhh vilken härlig dag, trots pissregn. Nu väntar jag bara på att Anton ska bli klar med mitt fotbad så att jag kan använda det.... Relax, m-m!


Åh nej...

Har haft en sån där till deppdag ni vet... så himla tråkigt. Sov 12 timmar inatt, antar att jag verkligen behövde det för jag är minsann trött nu också, nästan tur dom inte ringde efter mig i morse. Imorrn ska jag i alla fall jobba, visserligen den tråkigaste tiden av dem alla... 9.30-17.30.... stängning, blä. Men det är mycket bättre än att inte jobba alls! Annars har jag sökt fem jobb idag. 3 städjobb, ett servitris jobb och ett förskolejobb. Har fortfarande inget hopp inom mig. Känner mig helt tom. Det värsta är att det går ut över Anton, världens bästa människa. Det bara måste släppa snart! Nått duger vi väl till!? jaja... jag har ju i alla fall sprungit idag.

Uppgiven

Ibland vill jag verkligen bara ge upp. Varför finns det ingen i hela världen som vill anställa mig? Allt jag begär är att någon ger mig en chans.


Fotograf

Varje gång man går in på blogg.se appen, så finns där liksom alltid förslag på bloggar som är bra, ganska ofta fotobloggar. Jag känner att jag behöver utnyttja detta!!! Jag kollade på mina fotografier under gymnasietiden, och jag är en förbaskat bra fotograf! Framöver blir det mycket mer fotografering! För övrigt så har jag ju börjat jobba igen, känner mig så jäkla lat för jag är helt slut när jag kommer hem! Idag sov jag när jag kom hem, men det är ju så det blir efter ett uppehåll, i guess. Men jobbet går bra i alla fall. Sedan fick jag ett infall, trotsade stormen och sprang 3 km för jag är så arg på mig själv! Har haft på tooooooook för långt träningsuppehåll, men jag har ju inga joggingskor! SUCK! Börja tänka att det inte är slöseri utan en investering att köpa sig ett par, annars lär jag bara växa och växa. Tänkte att jag hädanefter ska lägga ut mina bilder ur min bok, + citat då, få lite publicitet liksom :). Men just idag blir det lite allt möjligt för att visa att jag är grym, och påminna mig själv att fota mer!!!Var är vi nu egentligen? Början, eller början på slutet?Här är många ungdomars favorit ur min bok;

Jobb

Ouff, känns rätt tungt att man ska upp kl 6 imorgon... Herregud, så bortskämd man ändå blivit!!! Med värmefilten på, och en grym första dag på året så säger jag godnatt, (måste ju hinna skriva i min dagbok också :) ) och halv åtta hos mig ska vi definitivt göra om!!!!


Åh efter allt

Oj oj... Nu är alla helger och liknande över! Det känns jättekonstigt nog rättså skönt. Det är bra men konstigt att jag ska jobba imorrn. Jätteroligt att se alla barn igen, men rätt tufft att gå upp efter alla lång morgonar. Vi har haft en jättemysig jul. Med mycket folk och många skratt! Igår på nyårsafton åkte jag och Anton och passade min lillasyster till kvällen, sen åkte vi hem så vi var i Bergkvara kl 23. Vi skålade in det nya året med Ann, jan och Erik o Natalie. Mycket trevligt. Idag, så leker vi här hemma, halv 8 hos mig! Ida gör förrätten, Ann huvudrätten och jag efterrätten. Det är så mysigt!! Allt är lite hemligt, jag gör lakrits pannacotta med bär, och resten får vi se :). Anton och jag spelar couronne nästan hela tiden, just nu liggetid lika, 14-14 i matcher. Vi kör till 20, och jag ska banne mig vinna! Nähe, snart börjar kvällen hörrni! Allt vi saknar är Helge Skoog! :)


RSS 2.0